Muffinki z awokado

Muffinki z awokado

Coś zupełnie innego na śniadanie? Proszę bardzo. Oto muffinki zrobione na bazie jajek i awokado.

Składniki:

  • ¾ filiżanki pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka świeżych liści szpinaku, posiekana na mniejsze kawałki
  • 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • odrobina pokrojonego sera feta

Sposób przygotowania:

CZY WIESZ CO ROBIĆ, ABY BYĆ ZDROWYM?

PONOWNIE OD 1 MARCA. TYLKO U NAS.

Dołącz do internetowej konferencji Rewolucja Zdrowia. 4 dni, 8 wspaniałych gości, a wśród nich m.in. Jerzy Zięba, Romuald Kosznik i Łukasz Lubicki - wystarczy zarejestrować i śledzić niezwykle ciekawe rozmowy ZA DARMO!

  1. Wymieszaj pomidory, szpinak i awokado.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Nałóż masę do foremek na mufiny, wyłożonych papilotkami.
  4. Roztrzep jajka.
  5. Zalej jajkami masę warzywną.
  6. Całość posyp serem feta.
  7. Piecz 20-25 min w temperaturze 180 st.

awokado-maffiny2

Z podanych składników uzyskasz ok. 15 pysznych mufinków. Zaleca się podawać do spożycia bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Można je oczywiście schować do lodówki i później odgrzać, ale jednak lepiej zjeść świeżutkie.

Smacznego!

awokado-i-cebulaJeśli jeszcze nie czytałeś wpisu o mało znanym sposobie na zachowanie świeżości rozkrojonego awokado to kliknij koniecznie tutaj.

Podobne artykuły

Dodaj komentarz