Suplementacja przez cały rok

Suplementacja przez cały rok

Odporność organizmu ma ogromny wpływ nie tylko na zdrowie i jakość życia, ale także ogólne samopoczucie. Niestety poszukując coraz bardziej egzotycznych i często nieposiadających żadnych naukowych dowodów na zasadność swojego stosowania suplementów, zapominamy, że to, co najlepsze dla zdrowia to znany od wielu lat tran, który powinno się stosować nie tylko w okresie jesienno-zimowym, ale przez 12 miesięcy w roku.

Tran to dla wielu osób trauma z dzieciństwa. Z tego względu ten eliksir zdrowia podświadomie omijamy szerokim łukiem i za nic nie chcemy podawać go swoim dzieciom. Jest to duży błąd – suplementacja tranu nie tylko w okresie zwiększonego zachorowania na infekcje wirusowe to podstawa sprawnie działającego układu odpornościowego, który stymulowany do efektywnego działania przez cały rok pozwoli zapomnieć o zmorze przeziębień oraz grypy. Stała suplementacja tranu wpływa między innymi na lepsze funkcjonowanie organizmu poprzez dostarczanie mu kluczowych witamin oraz cennych dla funkcjonowania układu krążenia i mózgu nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3. Dostępny na rynku tran może różnić się jakością oraz smakiem i nie ma co ukrywać, że to ze względu na pamiętany z dzieciństwa, specyficzny aromat oleju z wątroby dorsza, staramy się go unikać. Obecnie wysokiej jakości tran pozwala cieszyć się bardzo przyjemnym smakiem oraz wyjątkowymi właściwościami, które zostały potwierdzone licznymi badaniami.

Jak wzmocnić odporność organizmu?

O tym, że należy pomyśleć o stosowaniu suplementów na odporność, przypominamy sobie przy pierwszych objawach przeziębienia. Skutkuje to zmniejszoną efektywnością działania nawet najbardziej skutecznych środków. Kluczem do skutecznego wzmacniania odporności i poprawy funkcjonowania układu immunologicznego jest nie chwilowa, a stała suplementacja, która pozwala przygotować organizm na wyzwania związane z atakami wirusów oraz bakterii i tym samym skutecznie je zwalczać, zanim spowodują nieprzyjemne dolegliwości.

5 zalet suplementacji tranu:

  1. Tran to cenne źródło niezbędnych do właściwego funkcjonowania nie tylko układu odpornościowego witamin D oraz A, które są szczególnie ważne w okresie wzrostu organizmu. Z tego względu tran powinien zagościć na stałe w suplementacji dzieci, młodzieży, a także kobiet w ciąży i matek karmiących.
  2. Tran pozwala zapewnić organizmowi stałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT z grupy Omega-3 – zawiera cenny dla zdrowia kwas eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), a także kwasy NNKT z grupy Omega-6. Olej z wątroby dorsza wzmacnia odporność, chroni przed chorobami nowotworowymi, wykazuje pozytywny wpływ na wzrok oraz wpływa na poprawę funkcjonowania układu krwionośnego i mózgu.
  3. Tran to produkt naturalny – olej z wątroby dorsza pozyskiwany jest tradycyjnymi metodami, co pozwala w pełni czerpać z bogactwa zawartych w nim dobroczynnych składników.
  4. Tran doskonale wpływa na funkcjonowanie całego organizmu, dlatego warto podawać go osobom starszym, osłabionym różnymi chorobami, a także uwzględnić w codziennej suplementacji osób narażonych na stres, przepracowanie, a także stosujących używki np. palących papierosy i często sięgających po alkohol.
  5. Tran pozwala uniknąć powszechnych niedoborów odpowiedzialnej nie tylko za stan kości czy zębów, ale także wielu różnych układów między innymi układu nerwowego witaminy D, która wpływa między innymi na poziom energii życiowej oraz samopoczucie, zapobiegając również negatywnym skutkom stresu.

Jedynie stała suplementacja tranu zapewni zdrowie Tobie i Twojej rodzinie. Pamiętać musisz tylko, aby wybrać tran odpowiednio dopasowany do Twoich indywidualnych potrzeb – dlatego należy postawić na najwyższą jakość, a taką zagwarantuje Ci m.in. ciesząca się uznaniem marka Möller’s – warto wejść na stronę www.mollers.pl i wybrać cytrynowy tran norweski, który zapewni Tobie i Twoim bliskim zdrowie, energię, witalność oraz doskonałe samopoczucie przez cały rok!

Artykuł partnera

Podobne artykuły

Odpowiedz