Artykuł partnera
Obecnie coraz więcej osób zmaga się z dolegliwościami i chorobami, które znacznie utrudniają codzienne życie. Jak wynika z danych GUS za rok 2017 najwięcej Polaków zmarło na choroby układu krążenia. Na drugim miejscu były nowotwory, zatrucia, choroby układu oddechowego i trawiennego. W ciągu najbliższych lat, jak wskazują specjaliści, liczba tego typu zachorowań będzie wzrastała.
Lekarze i dietetycy wskazują, że pomocną w walce z chorobami i zapobieganiu im może być zdrowa dieta i aktywność fizyczna. Zbilansowana dieta, sport i regularne badania lekarskie nie są, co prawda, jedynymi sposobami, ale mogą w pozytywny sposób wpłynąć na jakość i długość życia.
W codziennej diecie warto uwzględnić także suplementy diety i produkty naturalne, powstałe z dobrodziejstw natury. Lekarze przestrzegają przed żywnością wysokoprzetworzoną, która zawiera duże ilości substancji chemicznych. Dodaje się ich coraz więcej, w celu poprawy wygładu, smaku i trwałości. Tego typu produkty ładniej wyglądają, są smaczniejsze, ale niekoniecznie zdrowe. Ich częste spożycie może powodować gromadzenie się w organizmie toksyn, powodujących alergie i choroby.
Suplementy i produkty BIO – kiedy warto włączyć je do diety?
Suplementy diety warto stosować, kiedy zmagamy się z nadprogramowymi kilogramami i w sytuacji, kiedy dieta jest uboga w witaminy i minerały. Żywność BIO powstaje w naturalny sposób, bez dodatku środków wspomagających, konserwantów, nawozów i w ramach upraw ekologicznych. Tego typu żywność jest zdrowsza i bezpieczniejsza. Jej cena jest większa, ale rekompensuje to jej jakość. Tego typu żywność poleca wiele uznanych marek, promujących zdrowy tryb życia, w tym marka ViVio (zobacz).
System rolnictwa ekologicznego posiada wzmocnione rygory, w tym też sanitarne, jest poddany weryfikacji i certyfikacji ekologicznej, by przestrzegać ścisłe zasady, związane z rolnictwem ekologicznym. To powoduje, że produkt końcowy jest znacznie wyższej jakości niż w przypadku żywności produkowanej metodą tradycyjną.
BIO sok z aloesu – kiedy warto po niego sięgnąć?
Jednym z produktów BIO, które w ostatnim czasie cieszą się dużą popularnością jest BIO sok z aloesu.
Aloes to sukulent liściowy, przystosowany do życia w trudnych warunkach. Znany był już w niekonwencjonalnej medycynie starożytnej, a na nowo stał sie popularny w latach 60. XX wieku. Wówczas w jego miąższu odkryto ponad 270 mikroskładników.
Kiedyś aloes był uważany za skuteczny środek w opatrywaniu ran, odkażaniu, łagodzeniu skaleczeń i regeneracji uszkodzonej skóry. Co ciekawe, wskazuje się, że aloes w ciele człowieka „przemieszcza” się cztery razy szybciej niż woda.
W medycynie naturalnej wskazuje się, że aloes usuwa toksyczne substancje z żołądka, nerek, śledziony, pęcherza, wątroby i jelit. Uważa się go za skutecznego w przypadku niestrawności, wrzodów i zapalenia jelit.
Kupując aloes warto wybrać produkt ekologiczny (zobacz aloes aloeq). Dlaczego?
Aloes do picia, będący produktem ekologicznym daje pewność co do jakości. Pochodzi ze sprawdzonego źródła, co potwierdzają certyfikaty jakości. Taki sok aloesowy idealnie uzupełni dietę.
Dla kogo aloes aloeq?
Aloes do picia jest uznawany w medycynie naturalnej za adaptogen, który wzmacnia odporność na stres, wspomaga go po wysiłku, wyczerpaniu emocjonalnym, fizycznym i psychicznym oraz regeneruje po uszkodzeniach zewnętrznych, związanych z zanieczyszczeniami powietrza, gleby itp. Wskazuje się też, że jest pomocy w regulacji trawienia, podczas niestrawności i wspomagająco w trakcie usuwania z organizmu pasożytów.
Sok z aloesu od dawna uważany jest za wspomagający w oczyszczaniu jelit. Medycyna niekonwencjonalna wskazuje, że wspomaga on pracę wątroby i nerek, alkalizuje ciało, ponieważ posiada odczyn zasadowy, co równoważy zbyt dużą ilość kwaśnych produktów żywieniowych.
Lekarze i dietetycy wskazują, że ciągle wzrasta liczba zachorowań. Wpływ to ma m.in. niewłaściwa dieta, zawierająca duże ilości mocno przetworzonych produktów, brak aktywności fizycznej i obniżona ilość witamin i minerałów w pożywieniu. Warto więc dbać każdego dnia o swoje zdrowie, wybierając świadomie to, co jemy i decydować się na zakup żywności BIO, takiej jak BIO sok z aloesu.