Artykuł sponsorowany
Choroby nowotworowe niestety dotykają dzisiaj coraz więcej osób. Można powiedzieć, że to prawdziwa plaga. Co więcej, proponowane przez lekarzy rozwiązania, a więc chemioterapia, radioterapia czy też operacyjne usunięcie guza nie zawsze przynoszą spodziewany rezultat. Odpowiedzialność za to ponoszą komórki macierzyste nowotworu, które mają zdolność do odnawiania się i tworzenia przerzutów do innych organów w ludzkim ciele. Są one wyjątkowo odporne na naświetlanie i chemioterapię. Dlatego rzadko ulegają zniszczeniu i dają początek kolejnym pokoleniom. Wówczas z pomocą przychodzą naturalne środki, czyli dary Matki Natury, które skutecznie namierzają komórki macierzyste i niszczą szkodliwe obszary znajdujące się w organizmie. Sprawdź, co jeść, aby osłabić objawy choroby nowotworowej.
Przeciwzapalne i antynowotworowe właściwości kurkumy
Jednym z takich produktów jest kurkuma. Jest to roślina należąca do rodziny imbirowatych. Uprawia się ją w Indiach i innych krajach tropikalnych. Jest to przyprawa, która jest szeroko stosowana w kuchni azjatyckiej, indyjskiej, a także w kosmetyce oraz pielęgnacji ciała. Zawiera ona kurkuminę, która sprawia, że roślina wyróżnia się intensywnym żółtym kolorem. Związek ten skutecznie blokuje namnażanie się komórek rakowych. Co więcej, liczne badania wykazały, że kurkuma chroni przed odnawianiem się polipów okrężnicy. Przynosi ona też bardzo dobre rezultaty w profilaktyce raka skóry, jamy ustnej, żołądka, pęcherza moczowego, prostaty, szyjki macicy i wiele, wiele więcej.
Likopen, czyli wyjątkowe możliwości pomidorów
Duże możliwości ma także likopen zawarty w pomidorach. Okazuje się jednak, że więcej tego składnika można po zyskać nie ze świeżych warzyw, ale takich poddanych obróbce termicznej. W rezultacie w tym przypadku zdrowszy jest naturalny sos pomidorowy niż same pomidory. Likopen należy do karotenoidów. Jest to zatem barwnik obecny w darach Matki Natury. Istotna właściwość tego związku to wzmacnianie układu odpornościowego. Zabezpiecza też komórki przed uszkodzeniem. Zmniejsza też podziały komórek nowotworu jelita grubego, czy też ostrej białaczki szpikowej. Badania naukowe potwierdzają, że aż pięciokrotnie niweluje również niebezpieczeństwo zachorowania na raka szyjki macicy. Istnieje też wiele innych produktów, które mają niesamowite właściwości i skutecznie ograniczają objawy choroby nowotworowej. Jest to między innymi imbir (6-Gingerol), marchew (Beta-karoten), borówki (Delfinidyna), mięta (Linalool), pieprz czarny (Piperyna), kapary (Kwercetyna), czy też winogrona czerwone (Resweratrol). To tylko niektóre naturalne produkty, gdyż jest ich dużo więcej.
Preparaty i sumplementy w walce z osłabieniem komórek nowotworowych
Można także wspomóc się przez przyjmowanie preparatów wspomagających żywienie w przypadku choroby nowotworowej. Doskonałym przykładem są suplementy na zywieniemaznaczenie.pl. Oferowane produkty uzupełnią Twoją dietę w kawasy omega 3, które poprawią skuteczność chemioterapii. Co więcej, tym sposobem zyskasz też potrzebne białko, które zabezpieczy przed utratą masy mięśniowej. Artykuły zawierają też składniki, które przywrócą siłę i witalność do walki z chorobą. Prawidłowe odżywianie ma bardzo duże znaczenie przy chorobie nowotworowej. Najważniejsze jest to, aby dostarczać organizmowi potrzebne witaminy, minerały i inne ważne składniki. Dzięki temu organizm szybciej dojdzie do siebie, a chory zyska energię do walki. Nie należy się poddawać, gdyż to rak nie musi oznaczać wyroku!