Artykuł partnera
Każdy z nas chciałby gotować zdrowo ale czy każdy wie co to znaczy? Zdrowie gotowanie to gotowanie, w czasie którego nie wykorzystuje się się tłuszczów, przypraw a przede wszystkim soli, a pomimo tego nasze potrawy są smaczne oraz bogate w składniki mineralne, witaminy i wartości odżywcze. Zdrowe gotowanie polega na tym by przygotowywane przez nas dania nie nabierały dodatkowych kalorii poprzez wchłanianie tłuszczów dodawanych do smażenia czy duszenia oraz nie traciły poprzez obróbkę termiczną cennych witamin. Takie gotowanie jest możliwe nie tylko dzięki wiedzy i umiejętnościom ale dzięki zastosowaniu odpowiednim naczyń.
Naczynia Philipiak
Cechą wyróżniającą naczyń Philipiak jest możliwość tworzenia różnych potraw zgodnie z ideą zdrowego gotowania. Naczynia wyposażone w akutermiczne dno pozwalające na smażenie czy duszenie potraw bez wykorzystania zbędnego tłuszczu. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych w garnkach firmy Philipiak potrawy nie przypalają się, co więcej nie wymagają dodatkowego solenia jednocześnie zachowując swój naturalny smak i aromat. Naczynia te pozwalają także na gotowanie potraw bez wody, dzięki czemu wartości odżywcze, witamin oraz sole mineralne nie zostają wypłukiwane tak jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnych metod gotowania.
Dlaczego warto?
Na rynku dostępnych jest wiele marek oferujących przeróżne rodzaje naczyń przeznaczonych do gotowania. Duży wybór utrudnia podjęcie decyzji o wyborze idealnego zestawu do gotowania. Nie mając dużego doświadczenia wartko kierować się opiniami, kulinarnych ekspertów, którzy polecają garnki Philipiak. Do cech wyróżniających a jednocześnie najbardziej cenionych przez kucharzy, garnki filipiak posiadają:
- niezwykle precyzyjny wskaźnik temperatury, umieszczony w uniwersalnej pokrywce, pasującej do różnej wielkości garnków;
- uchwyty wykonane z trwałych materiałów o bardzo wygodnym kształcie uchwytu, które nie nagrzewają się dzięki czemu są bezpieczne gdyż nie parzą dłoni;
- wielowarstwowe dno, pozwalające na równomierne rozprowadzanie energii, które nie tylko wpływa na jakość obróbki termicznej ale przede wszystkim na ograniczenie zużycia energii;
- naczynia Philipiak dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii pozwalają na szybkie, oszczędne ale przede wszystkim zdrowe i smaczne gotowanie. Garnki Filipiak posiadają certyfikaty oryginalności Registro Nazionale dei Produttori Italiani. Zostały również uhonorowane prestiżową Italian Award – Gold Mercury. Więcej informacji: http://www.najwyzszajakosczycia.pl/;
- dodatkowo Philipiak został uhonorowany przez Instytut Żywności i Żywienia znakiem „Profilaktyka cholesterolowa” przyznawanym w ramach Narodowego Programu Ochrony Serca.
Co znajduje się w ofercie?
Marka Philipiak posiada bogatą gamę produktów wyposażenia kuchennego. Oryginalne komplety sztućców i zestawy porcelany wykonane z najwyższej jakości materiałów oraz noże kute i ceramiczne. W obszarze marki Philipiak funkcjonują takie grupy jak Philipiak Milano, Kallman, I Disegno oraz Linea Natura.
Od kiedy w Polsce Przestanie się straszyć ludzi cholesterolem.Cholesterol jest niezbedny dla mozgu i pelnifunkcje naprawczą w organizmie.Sądzilem że na tym portaqlu już o tym wiedza. Poziom 230 + wiek to norma Jerzy Maslanky Od Lekarza do Grabarza