Rozgrzewająca, aromatyczna zupa, która dzięki dodatkowi kaszy jaglanej, pomoże nam walczyć z zakwaszeniem organizmu. Spróbujcie ją zrobić, a zobaczycie, że nie będziecie żałować. Polecamy wersję na ostro 🙂
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- pół cebuli
- 1 pomidor
- ekologiczna przyprawa do zup (doda smaku)
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 20 g kaszy jaglanej
- woda
Wykonanie:
- Mielimy kaszę jaglaną.
- Wszystkie składniki, oprócz wody – miksujemy.
- Uzupełniamy wodą do 1 litra.
- Gotujemy 15 minut.
- Po zagotowaniu ponownie miksujemy.
Dla lubiących ostrzejsze smaki, polecam dodać odrobinę papryczki chilli. Podajemy jak na zdjęciu polewając delikatnie śmietanką i przyozdabiając bazylią. Warto popruszyć też całość świeżo zmielonym pieprzem.