Ten koktajl o tropikalnym smaku ma wszystko podstawy – zdrowe tłuszcze, białko, witaminy i minerały, a do tego świetnie smakuje! Olej kokosowy jest inaczej wchłaniany w jelicie cienkim i zapewnia ciału bardziej bezpośrednią formę energii zamiast być odkładany na później. To także mniejszy stres dla układu trawiennego.
Składniki na 2 porcje:
- 3 szklanki szpinaku, świeżego
- 2 szklanki wody
- 4 łyżki orzechów nerkowca, namoczonych przez noc i osuszonych
- 2 łyżki dobrego oleju kokosowego
- 2 szklanki brzoskwiń
- 1 szklanka mango
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, opcjonalnie
Wskazówki
- Umieść szpinak, wodę, orzechy nerkowca i olej kokosowy w blenderze. Blenduj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Dodaj pozostałe składniki i ponownie zblenduj.