Polaku, lecz się sam!
Logowanie do Klubu RZ
Logowanie do Sklepu
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Sklep
  • Home
  • Bezpłatne cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Zdrowie
    • Wszystkie
    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Infekcje
    • Lekarstwa
    • Nowotwory - terapie
    • Psyche a zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii

    Te 3 oleje dadzą najlepsze wsparcie dla chorej wątroby

    Gdy wątroba pracuje niewłaściwie

    4 udowodnione naukowo filary zdrowia serca

    Cała prawda o Omega 3 – nieocenione dla zdrowia

    Fasola – cud: nakarmi oraz wspomoże uzdrawianie. Poznaj 6 super korzyści

    Wykonuj tę czynność 5 razy w tygodniu, a zmniejszysz ryzyko zachorowania na raka aż o 44%!

    Płuczesz ryż przed gotowaniem? Jeśli nie, to możesz mieć duży problem!

    Spray na komary pod lupą

    Nie szukaj dalej. Oto prawdziwy klucz do zdrowia

    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Nowotwory – terapie
    • Psyche a Zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii
  • Zdrowa kuchnia
    • Wszystkie
    • Diety
    • Przepisy
    • Zdrowe produkty

    Jak jeść zdrowo w pracy?

    Fasola – cud: nakarmi oraz wspomoże uzdrawianie. Poznaj 6 super korzyści

    Jakie są korzyści zdrowotne masła i oleju kokosowego?

    4 ważne korzyści jedzenia borówek

    Zdrowe przepisy – 2 dania główne oraz pyszne czekoladowe brownie!

    10 najlepszych produktów anti-aging, które odżywiają skórę od wewnątrz

    Pierzga, propolis, mleczko pszczele – zdrowie z ula

    Dieta Okinawa, która wydłuża życie

    Orzechy włoskie chronią przed rakiem jelita grubego

    • Przepisy
    • Zdrowe produkty
    • Diety
  • Zdrowie a Świat
  • Wideo
  • O blogu
    • Reklama
    • Newsletter
    • Kontakt
    • Praca
    • Polityka Prywatności
Polaku, lecz się sam!
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki

Chleba naszego powszedniego, czyli jak Polacy jedzą truciznę [FILM]

dodane przez Piotr
w Wideo

W Polsce właściwie nikt nie bada jakości produkowanego pieczywa, tego co się do nich dodaje ani samych składników. Jesteśmy oszukiwani w wielu sklepach każdego dnia. Chleb orkiszowy ma najwyżej dodatek takiej mąki, a dodawanie polepszaczy w niemal dowolnych ilościach to codzienność.

Jeśli już musicie jeść pieczywo to kupujcie od lokalnych piekarni, z polecenia. W tym wpisie nie zamierzam rozpisywać się na temat szkodliwości pieczywa sklepowego jako takiego. Po prostu zapraszam do obejrzenia tego 20-minutowego dokumentu, warto, pomimo niezbyt wysokiej jakości nagrania:

Tagi: chlebszkodliwe substancjetrucizny
Poprzedni Artykuł

Probiominarał PBM – Problemy żołądka i jelit (część 2 z 5) [WIDEO]

Następny Artykuł

Kostki rosołowe – chemiczna wkładka do zupy

Piotr

Piotr

Jestem założycielem bloga oraz pomysłodawcą Rewolucji Zdrowia. Od 2015 roku czyli od momentu powstania bloga pragnę dzielić się z czytelnikami wiedzą na temat naturalnych sposobów radzenia sobie z problemami zdrowotnymi. Codziennie poświęcam mnóstwo czasu na znajdowanie nowych, wartościowych informacji, którymi mógłbym podzielić się z osobami szukającymi pomocy.

Powiązane Artykuły

Wideo

Filmy, które znikają z sieci…

10 czerwca 2022

Jest pewna grupa filmów, które są niewygodne. Właściwie to są jak wrzód na wiadomym miejscu i nie wiadomo co z...

Psyche a Zdrowie

Autoterapia i autoskanowanie własnego organizmu – Jerzy Drzewi – jak tego dokonać? [FILM]

9 marca 2022

Jeden z prelegentów Rewolucji Zdrowia, Jerzy Drzewi, proponuje bardzo ciekawą metodą wspomagającą procesy zdrowienia. Polega to na specyficznej pracy z...

Reportaże

Trucizna nasza powszednia [FILM]

5 stycznia 2022

Wszyscy wiemy jak wiele chemii jest współcześnie w żywności. Właściwie wszystkich to już nudzi, bo ile można o tym słuchać....

Wideo

Szczepionki na covid-19 działają….[FILM]

30 sierpnia 2021

Zapraszamy do obejrzenia wstrząsającego materiału pokazującego jakie są efekty tzw. "szczepień" - głównie pod kątem tego co się przemilcza i...

Wideo

Koniec wirusa – koniec wolności?

25 maja 2020

Zapraszam na drugą część materiału filmowego z kanału Phil Konieczny, który fantastycznie punktuje wszystkie sprawy związane z rzekomą epidemią, a...

Wideo

Pandemia strachu i bieda w Polsce

16 kwietnia 2020

Zapraszam do obejrzenia filmu z kanału Phil Konieczny - jest to moim zdaniem pozycja obowiązkowa wśród wszystkich tych osób, które...

Następny Artykuł

Kostki rosołowe - chemiczna wkładka do zupy

Bruksela rezygnuje z sieci 5g w obawie o zdrowie obywateli - tymczasem Polska zwiększa dopuszczalny poziom promieniowania

Dziesięcioletni Sebastian i jego naturalna walka z guzem mózgu [FILM]

Komentarzy 10

  1. Mery says:
    3 lata temu

    Jak można tak truć ludzi?!! Dlaczego rząd na to pozwala? Skandal!!

    Odpowiedz
  2. Nick says:
    3 lata temu

    Ten film to jakaś kompletna porażka! Kompletnie niekompetentna „dziennikarka” przepytuje równie niekompetentnych robotników na hali i nic a nic z tego nie wynika. Zero merytorycznej informacji.
    Do tego upowszechnianie nieprawdziwych informacji jakoby składniki oznaczane literą E były z definicji szkodliwe, a jest wręcz odwrotnie, ma to ułatwić ich identyfikację i klasyfikację i dokonywanie konsumenckich wyborów. Dzięki temu nawet Chińczyk w Polsce, albo pani „dziennikarka” na wakacjach w Bułgarii, dowie się łatwo, że E300 to kwas l-askorbinowy, zwany też witaminą C…
    Pieczywo jak każdy inny produkt, jeśli jest produkowane tanio i na masową skalę, będzie prawdopodobnie niższej jakości niż to organiczne. Ale czym to się różni od masowej produkcji mięsa, w tym ryb, produkcji jajek fermowych czy wielkoobszarowych upraw roślin spożywczych.
    Tanie robienie sensacji ze spraw oczywistych.

    Odpowiedz
    • karolina says:
      3 lata temu

      To nie jest oczywiste dla wielu ludzi.

      Odpowiedz
  3. Darek says:
    3 lata temu

    Interesuje się tematyką związaną ze zdrową żywnością, dodatkami w branży spożywczej itp. Moim zdaniem Pani redaktor wychwyciła „najciekawsze” dla siebie momenty z rozmowy i skleiła to w ten mało kompetentny reportaż. To co znajduje się w dodatkach plus to jaka ilość jest używana do produkcji chleba, nie zagraża w żaden sposób konsumentowi ( ale to już bardzo rozległy temat) .Znakowanie na chwilę obecną również się zmieniło, reportaż pochodzi z roku 2011-2012 i większość rzeczy jest nieaktualna. Poza tym jeśli chodzi o wygląd pieczywa to niestety, ale potencjalny konsument wymusił to na piekarniach, aby używali środków do poprawy wizerunku pieczywa, ponieważ ” ta bułka jest za mała, idę do biedy tam jest , połowę tańsza i jeszcze raz taka duża!!”.

    Odpowiedz
  4. roman says:
    3 lata temu

    a ja sam wypiekam w domu, jest super

    Odpowiedz
  5. JORGUZ says:
    3 lata temu

    WIESZ CO JESZ TO ŻRYJ JESTEŚ TROLEM LUB JEDNYM Z NICH I KAŻESZ NAM JEŚĆ TO GÓWNO ZWANE PRZEZ CIEBIE CHLEBEM

    Odpowiedz
  6. Robert says:
    3 lata temu

    Niech zrobią lepiej reportaż co rolnicy oddają do młynów, badania na obecność metali ciężkich i pestycydów wtedy będziemy wiedzieć od czego trzeba zacząć.

    Odpowiedz
  7. Aneta says:
    3 lata temu

    PRzecież goj to ktoś zupełnie inny. Jakoś merytorycznie to nie bardzo, kwas, jaki kwas, nie jest to wyjasnione, po prostu zenuła

    Odpowiedz
    • Nemo says:
      3 lata temu

      Żadna żenua. Nikt pracownikom nie tłumaczy o rodzajach i różnicach zakwasu. Znają recepturze _ program który na dany produkt jest zapisany i tyle. Ludzie pracujący tam nie są w pełni świadomi czy coś jest ok czy nie. Duża firma jeśli coś byłoby nielegalne to nie było by dopuszczone do użytku i z terenu firmy by nie wyszło. Oni się dostosowywuja tego wymagają certyfikaty i zezwolenia!!! Niech się w końcu zajmą urzędnicy tym co trzeba i GIS a zdrowie nam się polepszy. Ktoś zezwolił na takie a nie inne mieszanki maki i półprodukty. Problem nie jest w piekarni a w GIS i urzędach odpowiedzialnych za jakość jeżdżenia nie gdzie indziej. Tylko wtedy niech nikt nie płacze że chlep o kilka zł droższy – klient chce tanio a smacznie więc się dostosowywuja niestety…. Idziesz do sklepu i widzisz co za jaką cenę kupujesz i wybierasz o ile się na tym znasz. Bo jak na razie tomoze 10 % klientów sprawdza skład – jedni się nie znają ale większości to po prostu nie interesuje!!!! I ma głęboko w d…. E. Taka prawda.

      Odpowiedz
  8. gosia says:
    3 lata temu

    już sama mąka jest zmodyfikowana i zawiera glifosat.nie jest zdrowa.nie jem chleba.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie artykuły

Te 3 oleje dadzą najlepsze wsparcie dla chorej wątroby

1 tydzień temu

Gdy wątroba pracuje niewłaściwie

2 tygodnie temu

4 udowodnione naukowo filary zdrowia serca

2 tygodnie temu

Jak jeść zdrowo w pracy?

3 tygodnie temu

Najbardziej komentowane

Wyleczył 5000 ludzi z raka. Ma receptę na 90-dniową terapię.

18 września 2020

Jerzy Zięba w Radio Katowice na żywo – debata z lekarzami

3 lipca 2020

Mocna trójka na boreliozę

13 sierpnia 2020

Lek na raka byłby oficjalnie już dawno, gdyby przemysł farmaceutyczny nie był tak zachłanny

28 kwietnia 2022

Ostatnie komentarze

  • Ela - 2 przepyszne koktajle, do których dodano białko konopne
  • kurier z poznania - Kurkuma „inteligentnie” niszczy komórki rakowe. Nowa nadzieja potwierdzona badaniami
  • Hania - 2 przepyszne koktajle, do których dodano białko konopne
  • Marta - Gdy wątroba pracuje niewłaściwie
  • Piotr - Vaxxed po polsku – film, który trzeba obejrzeć
  • Jakże często poszukujemy źródeł problemów zdrowotnych. Dociekamy co się takiego stało.
Totalna Biologia dostarcza zupełnie niespodziewanych, acz logicznych odpowiedzi. Tak jest na przykład w przypadku zawału serca ❤️ - to konflikt utraty terytorium. Może być po stracie mieszkania, firmy.
Ale jak to wszystko łączy się ze sobą?

Wszak jeleń nagle umiera, choć cieszył się doskonałym zdrowiem, nie był narażony na czynniki rzekomo zwiększające ryzyko zawału serca: nie palił, nie spożywał alkoholu, nie jadł frytek ani pizzy, nie miał nadwagi, ani problemów z lipidogramem.
Jeśłi chcesz się dowiedzieć jak to wszystko jest możliwe i jak to się łaczy ze sobą - koniecznie bądź na środowym webinarze z Magdą Wdowiak. Porozmawiamy od serca. ✅ Zarejestruj się:
https://tinyurl.com/2Webinary  #totalnabiologia #serce #zdrowie #konflikt
  • Dziś TRZECIA CZĘŚĆ cyklu o niezwykłych roślinach i ziołach. Są niezwykłe dlatego, że oprócz jednego "wyspecjalizowanego" działania mają na tyle szerokie właściwości, że pomagają na WIELE DOLEGLIWOŚCI.
 
✅Dziś mało znany Lnicznik Siewny (często znany pod postacią oleju rydzowego) (3 z 3):
Osoby, które mają problemy z wątrobą, często włączają olej rydzowy do codziennej diety. Ponadto olej z lnianki wpływa na:

🔥 Regulację poziomów cholesterolu
🔥 Normalizuje poziom cukru we krwi
🔥 Łagodzi objawy artretyzmu, reumatyzmu i alergii.

Mało? To i tak nie wszystko. Chcesz wiedzieć więcej? Już w ten poniedziałek nowy WEBINAR: 3 Magiczne Ziarna Zdrowia. Zapisz się:
👉 https://tinyurl.com/2Webinary

#zdrowie #zdrowejedzenie #wątroba #przepisy #depresja #stanyzapalne #zioła #medycynanaturalna #zdroweoleje
  • Dziś DRUGA CZĘŚĆ cyklu o niezwykłych roślinach i ziołach. Są niezwykłe dlatego, że oprócz jednego "wyspecjalizowanego" działania mają na tyle szerokie właściwości, że pomagają na WIELE DOLEGLIWOŚCI. 
✅Dziś Pestki Dyni (2 z 3):
Dzięki temu, że zastępuje nasycone kwasy tłuszczowe, zdrowymi nienasyconymi kwasami, olej z pestek dyni ma właściwości wyciszające stany zapalne. Wprowadzenie oleju z pestek dyni do diety osób cierpiących na niealkoholowe stłuszczenia wątroby i miażdżycę obniża negatywne skutki tychże chorób u wszystkich badanych. Co jeszcze?

🔥 Pestki dyni mają pozytywny wpływ na nastrój i depresję
🔥 Pestki dyni dają obiecujące wyniki jako potencjalna alternatywna terapia łagodnego przerostu gruczołu krokowego
🔥 Tryptofan zawarty w oleju z pestek dyni może również pomóc osobom zmagającym się z bezsennością,

To nie wszystko. Chcesz wiedzieć więcej? Już w ten poniedziałek nowy WEBINAR: 3 Magiczne Ziarna Zdrowia. Zapisz się:
👉 https://tinyurl.com/2Webinary

#zdrowie #zdrowejedzenie #wątroba #przepisy #depresja #stanyzapalne #zioła #medycynanaturalna #zdroweoleje
  • Są takie rośliny i zioła, które są niezwykłe. Niezwykłe dlatego, że oprócz jednego "wyspecjalizowanego" działania mają na tyle szerokie właściwości, że pomagają na WIELE DOLEGLIWOŚCI. 
✅Dziś Ostropest (1 z 3):
Ostropest plamisty od zawsze był ceniony za swoje właściwości detoksykujące wątrobę. To często wskazywany naturalny suplement dla osób zmagających się z marskością wątroby, alkoholowym zapaleniem wątroby czy zatruciem wątroby. Co jeszcze?

🔥 Pomaga kontrolować cukrzycę
🔥 Wpływa na zdrowie serca
🔥 Ma właściwości przeciwstarzeniowe

To nie wszystko. Chcesz wiedzieć więcej? Już w ten poniedziałek nowy WEBINAR: 3 Magiczne Ziarna Zdrowia. Zapisz się:
👉 https://tinyurl.com/2Webinary

#zdrowie #zdrowejedzenie #wątroba #przepisy #depresja #stanyzapalne #zioła #medycynanaturalna #zdroweoleje
  • Mamy 2 nowe NATURALNE produkty, które dadzą znakomite wsparcie 2 ważnym organom:

Wątroba i Serce: bo to o nich mowa. Specjalnie dla nich 2 specjalnie skomponowane  naturalne mieszanki olejów zimno tłoczonych:
✅ LIVER+ wspomagająca właśnie wątrobę, 
https://tinyurl.com/LIVER-PLUS
oraz ❤️ HEART + wspomagająca serce:
https://tinyurl.com/HEART-PLUS 

Teraz w 🔥PRZEDSPRZEDAŻY DO 24 CZERWCA z rabatem -30%.

Wejdź na sklep.polakuleczsiesam.pl po więcej szczegółów. 

#zdrowie #zdroweodżywianie #olej
  • Jak je zrobić? Proszę bardzo. Oto składniki:
✅ garść pomidorków koktajlowych
✅ mały pęczek świeżych liści szpinaku, posiekanych na mniejsze kawałki
✅ 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
✅ sól i pieprz do smaku
✅ 2 jajka
✅ odrobina pokrojonego sera feta

➡️I dalej:Wymieszaj pomidory, szpinak i awokado. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż masę do foremek na mufiny, wyłożonych papilotkami. Roztrzep jajka. Zalej jajkami masę warzywną. Całość posyp serem feta.
Piecz 20-25 min w temperaturze 180 st.

Zajrzyj na blog polakuleczsiesam.pl do działu Zdrowa Kuchnia po więcej przepisów. 😉
#jedzenie #zdrowie #zdrowadieta #śniadanie #jaja
  • Czy trudno jest pozbyć się z diety chleba? Cóż, łatwo nie bywa. Ale szybko można się przyzwyczaić. To tylko nasz mózg próbuje nas od tego odwieźć…. A co można pysznego w zamian? Proszę bardzo: takie oto kanapeczki, w której role pieczywa pełni kalarepka 😮. Oczy same się śmieją do nich i chce się jeść. Właśnie kończymy Program 14 Dni bez Mięsa, Cukru i Chleba: wielu uczestników dało radę ❤️ i… czuje się lepiej. Sprobuj i Ty!  www.rewolucjazdrowia.pl  #zdrowie #dieta #warzywa #jedzenie
  • Czy w ogóle należy płukać ryż❓❓
Trzeba! Jeśli o tym zapominasz to narażasz siebie i swoją rodzinę na spożywanie dużych ilości szkodliwego arsenu.😞

Ryż oraz produkty z ryżu (np. wafle) znacznie przekraczają normy arsenu. Może on występować w formie organicznej lub nieorganicznej. W ryżu kumuluje się arsen nieorganiczny, czyli bardziej toksyczna forma. 

Ryż należy przynajmniej dokładnie przepłukać, a jeszcze lepiej – moczyć przez całą noc. Jeśli decydujemy się na moczenie ryżu, na każdą szklankę ziaren powinno przypadać 6 szklanek wody 🫗. Jeśli nie moczyliśmy ryżu przez noc, to warto zrobić to chociaż przez kilkanaście minut przed gotowaniem. 

A więc: dobrze namaczaj ryż przed spożyciem! 😊
#porady #jedzenie #ryż #przepisy
  • To z twoim ciałem robi #CUKIER:
❌ Przyspiesza procesy starzenia się
❌ Sprzyja wypadaniu włosów
❌ Osłabia wzrok
❌ Powoduje wzrost ciśnienia
❌ Obniża odporność
❌ Może uszkadzać nerki
Ale to koniec smutnej listy.

Może więc czas dać odpocząć organizmowi? 🤔 Jest świetna okazja, bo 1 czerwca staruje nasz nowy program: 14 Dni Bez Mięsa, Chleba i Cukru. Daj odpocząć Twojemu organizmowi, niech się zregeneruje, a Ty zyskasz nową energię 💪 do działania!

👉Zajrzyj na naszą stronę polakuleczsiesam.pl - tam znajdziesz szczegóły.
  • Świat wariuje. Otyłość to poważny problem ZDROWOTNY. Nie nazywanie rzeczy po imieniu sprzyja pogłębianiu problemu oraz problemom ze zdrowiem: choroby układu krążenia ❤, przewodu pokarmowego, nowotwory. Stanowczo protestujmy przeciwko głupocie!
Facebook Twitter Youtube Instagram
Polaku, lecz się sam!

Na naszym blogu znajdziecie informacje dotyczące zdrowego sposobu odżywiania, co robić by nie zachorować, co robić gdy już się zachoruje - wszystko w ramach działań, które możemy określić jako medycyna naturalna. Chcemy Ci pomagać poprzez informacje, które odnajdujemy, których dowiadujemy się od naszych webinarowych gości oraz które wynikają z naszego własnego doświadczenia.

Informacje

  • Dlaczego nie otrzymałem e-maila po rejestracji?
  • Jak odnaleźć zaginionego e-maila?
  • Podziel się swoją historią
  • Wyzdrowieli
  • Bezpłatne programy – cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Klub Rewolucji Zdrowia
  • Quizy:
    • Quiz – Rak – plaga naszych czasów
    • Quiz – czy jesteś zagrożona rakiem piersi?
    • Quiz – Jak Budujesz Swoje Nawyki?
  • Reklama
  • Kontakt

My w mediach społecznościowych

Dołącz także do facebookowych grup wsparcia:

  1. Rewolucja Zdrowia Dyskusje
  2. Zioła – Skuteczne Terapie Naturalne

© 2015 - 2022 Polaku, lecz się sam! Wszystkie prawa zastrzeżone.

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Sklep
  • Home
  • Bezpłatne cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Zdrowie
    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Nowotwory – terapie
    • Psyche a Zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii
  • Zdrowa kuchnia
    • Przepisy
    • Zdrowe produkty
    • Diety
  • Zdrowie a Świat
  • Wideo
  • O blogu
    • Reklama
    • Newsletter
    • Kontakt
    • Praca
    • Polityka Prywatności

© 2015 - 2022 Polaku, lecz się sam! Wszystkie prawa zastrzeżone.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.