Polaku, lecz się sam!
Logowanie do Klubu RZ
Logowanie do Sklepu
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Sklep
  • Home
  • Bezpłatne cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Zdrowie
    • Wszystkie
    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Infekcje
    • Lekarstwa
    • Nowotwory - terapie
    • Psyche a zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii

    Te 3 oleje dadzą najlepsze wsparcie dla chorej wątroby

    Gdy wątroba pracuje niewłaściwie

    4 udowodnione naukowo filary zdrowia serca

    Cała prawda o Omega 3 – nieocenione dla zdrowia

    Fasola – cud: nakarmi oraz wspomoże uzdrawianie. Poznaj 6 super korzyści

    Wykonuj tę czynność 5 razy w tygodniu, a zmniejszysz ryzyko zachorowania na raka aż o 44%!

    Płuczesz ryż przed gotowaniem? Jeśli nie, to możesz mieć duży problem!

    Spray na komary pod lupą

    Nie szukaj dalej. Oto prawdziwy klucz do zdrowia

    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Nowotwory – terapie
    • Psyche a Zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii
  • Zdrowa kuchnia
    • Wszystkie
    • Diety
    • Przepisy
    • Zdrowe produkty

    Jak jeść zdrowo w pracy?

    Fasola – cud: nakarmi oraz wspomoże uzdrawianie. Poznaj 6 super korzyści

    Jakie są korzyści zdrowotne masła i oleju kokosowego?

    4 ważne korzyści jedzenia borówek

    Zdrowe przepisy – 2 dania główne oraz pyszne czekoladowe brownie!

    10 najlepszych produktów anti-aging, które odżywiają skórę od wewnątrz

    Pierzga, propolis, mleczko pszczele – zdrowie z ula

    Dieta Okinawa, która wydłuża życie

    Orzechy włoskie chronią przed rakiem jelita grubego

    • Przepisy
    • Zdrowe produkty
    • Diety
  • Zdrowie a Świat
  • Wideo
  • O blogu
    • Reklama
    • Newsletter
    • Kontakt
    • Praca
    • Polityka Prywatności
Polaku, lecz się sam!
Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki

10 produktów żywnościowych, które powodują rozwój nowotworów

dodane przez Piotr
w Reportaże

Różne rodzaje nowotworów zbierają coraz większe żniwo śród dzisiejszej ludności. Nie ma tutaj większego znaczenia wiek oraz płeć – rak atakuje podstępnie i niestety w większości przypadków prowadzi do przedwczesnej i okupionej ogromnym cierpieniem śmierci.

Dlatego lepiej zapobiegać, niż leczyć, a sposób naszego odżywiania może zarówno zapobiegać rozwojowi choroby nowotworowej, jak i wpływać na zwiększenie ryzyka jej wystąpienia.

Najwyższy czas zmienić swoje codzienne nawyki i wyeliminować z menu żywność, która może realnie zwiększać ryzyko zachorowania na raka. Liczne badania dają nam jasne wskazówki, jakich produktów spożywczych należy unikać i co jeść, aby cieszyć się dobrym zdrowiem do późnej starości.

Istnieją liczne przypadki, w których rak postępuje szybko i czasami w kilka tygodni powoduje śmierć. Jednak zwykle nowotwór ujawnia się po latach ulegania specyficznym nawykom. Dobrym przykładem tego są palacze, którym zaleca się profilaktyczne wykonywanie prześwietleń płuc, które mogą powodować rozwój nowotworów płuc oraz skóry. Eksperci szacują, że ponad połowie przypadków raka można zapobiec, zmieniając swój styl życia.

Nowotwory w natarciu

W 2012 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) odnotowała ponad 14 mln nowych przypadków raka, które spowodowały ponad 8,2 mln zgonów na całym świecie. Eksperci prognozują, że liczba zgonów z powodu raka lawinowo wzrośnie w ciągu najbliższych dwudziestu lat aż o 70% w skali światowej!

Wśród mężczyzn rak najczęściej atakuje płuca, prostatę, jelito grube, żołądek i wątrobę; u kobiet najczęściej występującymi nowotworami jest rak piersi, jelita grubego, płuc, szyjki macicy i żołądka. Kilka z najczęstszych (i agresywnych) nowotworów ma bezpośredni związek z naszym układem pokarmowym, który przetwarza dostarczony do organizmu pokarm, dystrybuuje pozyskane z niego składniki odżywcze oraz wydala toksyny. Z tego względu jedzenie i napoje nasz organizm może wykorzystywać, jako broń do walki z chorobami.

Niektóre produkty spożywcze są gorsze dla zdrowia, niż inne i zwiększają ryzyko rozwoju wielu schorzeń. Podczas gdy rak jest jednym z najgorszych, regularne spożywanie pokarmów powodujących raka i powszechnie uważanych za szkodliwe może również prowadzić do rozwoju chorób serca, cukrzycy oraz przewlekłych stanów zapalnych organizmu.

10 produktów spożywczych, które zwiększają ryzyko zachorowania na raka

  1. Żywność modyfikowana genetycznie (GMO) – szybko rozwijający się przemysł upraw zmodyfikowanych genetycznie miał sprostać zwiększonemu zapotrzebowaniu ludności na podstawowe produkty spożywcze. Ponad 90% upraw kukurydzy i soi jest obecnie modyfikowana genetycznie. Ta stosunkowo nowa praktyka jest źródłem wielu debat, a eksperci zgadzają się, że odpowiednie badania nie zostały przeprowadzone, zanim GMO zaczęto dodawać do wielu produktów spożywczych. Innymi słowy, nikt łącznie z plantatorami i producentami żywności GMO nie jest w stanie powiedzieć, jak ona wpłynie na zdrowie ludzi w szerokim ujęciu czasowym. Jak uniknąć GMO? Jedyna rada to sprawdzać etykiety kupowanej żywności i wybierać jedynie tą wolne od GMO lub całkowicie postawić na żywność organiczną.
    –
  2. Popcorn z mikrofalówki – gotowy do przygotowania w mikrofalówce popcorn to, jak przypuszczają naukowcy jedna z przyczyn powstawania nowotworów płuc. Taki produkt nie tylko może zawierać kukurydzę z upraw GMO, ale także szkodliwe pochodne tłuszczów np. diacetyl, który jest toksyczny dla ludzi. Aby uniknąć ryzyka, lepiej zrobić własny popcorn w tradycyjny sposób i wybierać jedynie kukurydzę bez GMO.
    –
  3. Puszkowana żywność — większość puszek zawiera substancję o nazwie bisfenol A (BPA), która w czasie badań powodowała nieodwracalne zmiany w mózgach szczurów. Co gorsza, wiele wyrobów z tworzyw sztucznych np. butelki i smoczki dla niemowląt, papier termiczny, rury wodociągowe, a nawet kompozyty dentystyczne również zawierają BPA. Jak niknąć BPA? Wystarczy sięgać po świeżą lub mrożoną żywność, której opakowania zostały wyprodukowane bez udziału szkodliwego bisfenolu A oraz sprawdzać oznaczenia na opakowaniach przeznaczonych do przechowywania żywności pojemników.
    –
  4. Grillowane czerwone mięso — podczas grillowana jedzenie zyskuje wyjątkowy aromat, jednak naukowcy odkryli, że przygotowanie potraw w ten sposób — zwłaszcza przetworzonych mięs, takich jak hot dogi czy gotowe burgery powoduje wydzielanie się heterocyklicznych amin aromatycznych, które wykazują silnie rakotwórcze działanie. Gdy grillujesz czerwone mięso, zmienia się jego skład chemiczny i budowa cząsteczkowa, dlatego lepiej przygotowywać potrawy w piekarniku, niż raczyć się mięsem przygotowanym na grillu.
    –
  5. Cukier rafinowany — najbardziej rakotwórczą żywnością (jak dotąd) jest syrop kukurydziany (HFC) oraz inne cukry rafinowane. Nawet brązowy cukier często jedynie udaje zdrowy produkt i w rzeczywistości jest to wysoce rafinowany biały cukier z niewielkim dodatkiem melasy dla koloru i smaku. Spożycie rafinowanego cukru oraz zawierającej go żywności powoduje nagłe wyrzuty insuliny, oraz stanowi pożywkę dla komórek nowotworowych. Znacznie lepszym wyborem będzie więc organiczny miód, cukier kokosowy lub cukier klonowy.
    –
  6. Solone, marynowane i wędzone przekąski — produkty te zwykle zawierają konserwanty, takie jak azotany, które są przeznaczone do przedłużenia ich trwałości. Dodatki stosowane w przetworzonej żywności mogą gromadzić się w organizmie powodując różne choroby. Ostatecznie takie toksyny powodują uszkodzenia na poziomie komórkowym i prowadzą do rozwoju nowotworów. Co jeszcze bardziej niebezpieczne podczas smażenia, gotowania czy zwykłego podgrzewania żywności wysoko przetworzonej występujące w niej azotany są przekształcane do znacznie bardziej niebezpiecznych azotynów. (Uwaga: marynowana żywność to nie to samo, co żywność poddana fermentacji, czyli kiszeniu w domowych warunkach – takie produkty są jak najbardziej korzystne dla zdrowia).
    –
  7. Napoje gazowane — napoje gazowane były w centrum debaty zdrowotnej od dwóch dziesięcioleci, jako główna przyczyn raka. Wypełnione syropem kukurydzianym (HFC), barwnikami oraz szeregiem innych związków chemicznych są bardzo szkodliwe dla naszego zdrowia. Zapewniają one zerową wartość odżywczą i ograniczają organizmowi pozyskiwanie składników odżywczych z wartościowych pokarmów. Także napoje „Light” są wysoce szkodliwe i zawierają sztuczne słodziki, które powinny być stosowane, jak trutka na szczury, a nie zdrowy zamiennik cukru.
    –
  8. Biała mąka — biała mąka, jak każdy produkt rafinowany nie ma żadnych wartości odżywczych. Często jest także wybielana chlorem gazowym, aby uczynić ją bardziej atrakcyjną dla konsumentów. Indeks glikemiczny dla białej mąki jest bardzo wysoki, co oznacza, że powoduje ona szybkie wyrzuty insuliny i nagły wzrost poziomu glukozy we krwi. Ogromna ilość dostarczanych wraz z białą mąką „pustych” kalorii może prowadzić do zwiększonej odporności na insulinę. Cukry proste występujące w białej mące stanowią korzystne źródło paliwa dla nowotworów i mogą powodować nie tylko ich rozwój, ale także przyśpieszać przebieg choroby.
    –
  9. Ryby hodowlane — komercyjna hodowla polega na przetrzymanej niesamowitej ilości ryb, takich jak łosoś w zatłoczonych zbiornikach. Ponad 60% z łososia spożywanego w Stanach Zjednoczonych pochodzi z takiej działalności rolniczej, gdzie ryby faszerowane są antybiotykami, pestycydami i innymi rakotwórczymi substancjami chemicznymi, aby ograniczyć rozwój bakterii, wirusów i pasożytów, które zagrażają populacjom ryb hodowanym w tak skandalicznych warunkach.
    –
  10. Uwodornione oleje — oleje roślinne są sztucznie ekstrahowane z ich źródła, poddawane obróbce chemicznej oraz „ulepszane” licznymi dodatkowymi substancjami w celu poprawy smaku i zapachu. Są one także źródłem niezdrowych tłuszczów Omega-6, które okazały się zmienić strukturę naszych błon komórkowych.

Skuteczne sposoby na zmniejszenie ryzyka wystąpienia nowotworów

Oprócz wyżej wymienionych 10 produktów spożywczych należy także unikać jedzenia oznaczonego, jako „dietetyczne”, „Light” „Fit” i beztłuszczowe, gdyż usunięte z takich produktów kalorie oraz tłuszcze są zastępowane przez chemikalia, które są niebezpieczne dla naszego organizmu.

Aby uniknąć ryzyka rozwoju nowotworu stosuj następujące wskazówki:

  • Spożywaj żywność organiczną
  • Wybieraj surowe produkty sezonowe i zamrażaj ich nadmiar
  • Postaw na zdrową dietę, w której każdy posiłek w połowie powinien składać się z warzyw, które nie zawierają skrobi
  • Wybieraj produkty zwierzęce (mięso, mleko i jego przetwory, jaja i masło) pochodzące z naturalnych hodowli, w których zwierzęta karmione są trawą i naturalną paszą, a nie pełnymi chemii mieszankami, które powodują nienaturalnie szybki wzrost zwierząt i przyśpieszają czas konieczny do ich uboju
  • Używaj wyłącznie wysokiej jakości tłuszczów, takich jak olej kokosowy, oliwa z oliwek lub masła wyrabianego z mleka naturalnie wypasanych krów
  • Zrezygnuj ze spożycia rafinowanych cukrów oraz zbóż

Stosując się do powyższych wskazówek i eliminując z diety 10 najbardziej szkodliwych pokarmów, nie tylko poprawisz stan zdrowia, ale także znacznie wpłyniesz na swoje codzienne samopoczucie oraz poprawisz wygląd zewnętrzny. Pamiętaj, że jesteś tym, co jesz, dlatego zacznij przykładać więcej uwagi do tego, co i w jakich ilościach kładziesz na swoim talerzu oraz co serwujesz najbliższym Ci osobom.

Tagi: rakwalka z rakiemżywnośćżywność modyfikowana genetycznie
Poprzedni Artykuł

Dlaczego olej roślinny działa rakotwórczo?

Następny Artykuł

O tym, dlaczego polemizowanie z nieprzekonanymi nie ma sensu i co w zamian

Piotr

Piotr

Jestem założycielem bloga oraz pomysłodawcą Rewolucji Zdrowia. Od 2015 roku czyli od momentu powstania bloga pragnę dzielić się z czytelnikami wiedzą na temat naturalnych sposobów radzenia sobie z problemami zdrowotnymi. Codziennie poświęcam mnóstwo czasu na znajdowanie nowych, wartościowych informacji, którymi mógłbym podzielić się z osobami szukającymi pomocy.

Powiązane Artykuły

Reportaże

Trucizna nasza powszednia [FILM]

5 stycznia 2022

Wszyscy wiemy jak wiele chemii jest współcześnie w żywności. Właściwie wszystkich to już nudzi, bo ile można o tym słuchać....

Reportaże

Dlaczego styczeń to najgorszy czas na nowe postanowienia?

22 grudnia 2021

Czy myślisz o postanowieniach na nowy rok? To Ci powiem tak: nie myśl o nich! Jeśli mnie znasz choć trochę...

Reportaże

Czas na Zdrowe – cenna inicjatywa na Śląsku

16 października 2020

Oto opowieść Leszka, który na Śląsku postanowił wziąć sprawy w swoje ręce w kwestii dostarczania zdrowej żywności lokalnym odbiorcom. Warto...

Lekarstwa

Masz diagnozę raka? Nie popadaj w histerię!

7 lutego 2020

Jeżeli usłyszycie od lekarza „ma pan(i) raka” nie popadajcie w histerię, bardzo proszę! Ja wiem, że takie słowa, w zależności...

Reportaże

Toksyczna woda: naukowcy są zaniepokojeni rosnącą liczbą substancji chemicznych

22 maja 2019

Żyjemy w czasach, w których dysponujemy wszelkimi nowoczesnymi udogodnieniami, ale wiele z nich okazuje się mieć ogromny wpływ na środowisko....

Reportaże

Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie. Niedługo przegonimy USA i Wielką Brytanię

10 maja 2019

Niepokojące dane wskazują, że nasze dzieci tyją najszybciej w całej Europie. Jesteśmy niechlubnymi liderami pod tym względem. Za kilkanaście lat...

Następny Artykuł

O tym, dlaczego polemizowanie z nieprzekonanymi nie ma sensu i co w zamian

Chipsy bananowe zamiast bekonowych? Tak!

Niepokorna profesor wyłamuje się przy badaniach nad "bezpieczeństwem" szczepionek na HPV

Komentarzy 0

  1. Przemek says:
    6 lat temu

    W większości zgadzam się, ale poraża mnie takie zaszufladkowanie lub nawet mijanie się z prawdą. Kolejno:
    1 zacznę od grilowania…. samo grilowanie nie jest złe, normalne, naturalne mięso smażone nad ogniem lub grilowane węglem drzewnym jest normalnie jedalne, gdyby było inaczej to by nasi przodkowie wymarli od dawna
    2 jest różnica pomiędzy wędzeniem a używaniem aromatu wędzarniczego
    proszę o więcej badań….

    Odpowiedz
  2. Nature by Me says:
    6 lat temu

    Biała mąka – ale chyba nie każda? Chodzi o pszenną, tak?

    Odpowiedz
    • Ella says:
      6 lat temu

      Witam, mam pytanie odnośnie oleju kokosowego. Czy olej kokosowy rafinowany tez jest polecany do spożycia? Pisze pan ogólnie olej kokosowy. Pozdrawiam

      Odpowiedz
      • Justyna says:
        6 lat temu

        Najlepiej unikać wszystkich produktów rafinowanych. Proponuje poczytać artykuły na internecie. Jest ich wiele.

        Odpowiedz
  3. wikkktoraa says:
    6 lat temu

    haha od jutra nic nie jem bo umrę na raka 😀 napiszcie lepiej CO MOŻNA zjeść będzie krócej i szybciej !!

    Odpowiedz
    • Justyna says:
      6 lat temu

      Czytaj etykiety! No i artykuły ze zrozumieniem, a nie tylko obrazki. Pod koniec artykułu jest napisane:
      „-Spożywaj żywność organiczną
      -Wybieraj surowe produkty sezonowe i zamrażaj ich nadmiar
      -Postaw na zdrową dietę, w której każdy posiłek w połowie powinien składać się z warzyw, które nie zawierają skrobi
      -Wybieraj produkty zwierzęce (mięso, mleko i jego przetwory, jaja i masło) pochodzące z naturalnych hodowli, w których zwierzęta karmione są trawą i naturalną paszą, a nie pełnymi chemii mieszankami, które powodują nienaturalnie szybki wzrost zwierząt i przyśpieszają czas konieczny do ich uboju
      -Używaj wyłącznie wysokiej jakości tłuszczów, takich jak olej kokosowy, oliwa z oliwek lub masła wyrabianego z mleka naturalnie wypasanych krów
      -Zrezygnuj ze spożycia rafinowanych cukrów oraz zbóż”
      Kiedy wkoncu zmieni się myślenie policzków i jak im powiesz ze, czegoś unikać albo ograniczyć to odrazu lament i teksty typu”to nic nie można ” albo „teraz wszystko jest niezdrowe to co za różnica co będę jadl/-a” Zrozumcie! MAMY WYBÓR! ruszamy tyłki na rycerski a nie do hipermarketu, czytamy etykiety!!

      Odpowiedz
  4. Andy says:
    6 lat temu

    W 21 wieku wypadaloby, zeby ludzie wiedzieli, co jedza…. niewiedza jednak az poraza. Ludzie zra jak w sredniowieczu i nie maja zadnego pojecia jak to na nich dziala.

    Odpowiedz
  5. Polso says:
    6 lat temu

    Do tej listy mogę dodać też termicznie przygotowywane mleko UHT. Pozbawione wartości odżywczych, często karmiące raka w przewodzie pokarmowym.

    Odpowiedz
  6. Andrew says:
    6 lat temu

    Niezły stek bzdur,pomieszanie z poplątanie i przepisane z innych głupich stron. autor nie wie co pisze i tak to krąży jak kolejny łańcuszek.

    Odpowiedz
    • Piotr says:
      6 lat temu

      Doprawdy same bzdury? A co konkretnie?

      Odpowiedz
  7. bufu says:
    6 lat temu

    Bardzo dobry artykuł. Nie zdajecie sobie sprawy jakie inne gorsze rzeczy są w stanie robić i robią

    Odpowiedz
  8. DariusPhD says:
    6 lat temu

    Jak zawsze czysta ignorancja i brak podstawowej wiedzy z toksykologii. Od 10 lat jestem toksykologiem i jakoś nie znajduje potwierdzenia tych „rewelacji” w badaniach naukowych Niekompetencje osób pokazuje chociażby formułka która sprytnie daje do zrozumienia że sie zrzekają jakiekolwiek odp. nazwa strony jest idealna „polaku lecz się sam” zostaniesz sam ze zniszczonym zdrowiem słuchając tutejszych „mądrych rad” „Pamiętajcie też o tym, że każdy człowiek jest inny i nie każdy musi znosić każdą terapię w taki sam sposób. A przed stosowaniem każdego środka skonsultujcie się ze swoim lekarzem lub farmaceutą „

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie artykuły

Te 3 oleje dadzą najlepsze wsparcie dla chorej wątroby

4 dni temu

Gdy wątroba pracuje niewłaściwie

2 tygodnie temu

4 udowodnione naukowo filary zdrowia serca

2 tygodnie temu

Jak jeść zdrowo w pracy?

3 tygodnie temu

Najbardziej komentowane

Wyleczył 5000 ludzi z raka. Ma receptę na 90-dniową terapię.

18 września 2020

Jerzy Zięba w Radio Katowice na żywo – debata z lekarzami

3 lipca 2020

Mocna trójka na boreliozę

13 sierpnia 2020

Lek na raka byłby oficjalnie już dawno, gdyby przemysł farmaceutyczny nie był tak zachłanny

28 kwietnia 2022

Ostatnie komentarze

  • kurier z poznania - Kurkuma „inteligentnie” niszczy komórki rakowe. Nowa nadzieja potwierdzona badaniami
  • Hania - 2 przepyszne koktajle, do których dodano białko konopne
  • Marta - Gdy wątroba pracuje niewłaściwie
  • Piotr - Vaxxed po polsku – film, który trzeba obejrzeć
  • Gosia - Vaxxed po polsku – film, który trzeba obejrzeć
  • Dziś DRUGA CZĘŚĆ cyklu o niezwykłych roślinach i ziołach. Są niezwykłe dlatego, że oprócz jednego "wyspecjalizowanego" działania mają na tyle szerokie właściwości, że pomagają na WIELE DOLEGLIWOŚCI. 
✅Dziś Pestki Dyni (2 z 3):
Dzięki temu, że zastępuje nasycone kwasy tłuszczowe, zdrowymi nienasyconymi kwasami, olej z pestek dyni ma właściwości wyciszające stany zapalne. Wprowadzenie oleju z pestek dyni do diety osób cierpiących na niealkoholowe stłuszczenia wątroby i miażdżycę obniża negatywne skutki tychże chorób u wszystkich badanych. Co jeszcze?

🔥 Pestki dyni mają pozytywny wpływ na nastrój i depresję
🔥 Pestki dyni dają obiecujące wyniki jako potencjalna alternatywna terapia łagodnego przerostu gruczołu krokowego
🔥 Tryptofan zawarty w oleju z pestek dyni może również pomóc osobom zmagającym się z bezsennością,

To nie wszystko. Chcesz wiedzieć więcej? Już w ten poniedziałek nowy WEBINAR: 3 Magiczne Ziarna Zdrowia. Zapisz się:
👉 https://tinyurl.com/2Webinary

#zdrowie #zdrowejedzenie #wątroba #przepisy #depresja #stanyzapalne #zioła #medycynanaturalna #zdroweoleje
  • Są takie rośliny i zioła, które są niezwykłe. Niezwykłe dlatego, że oprócz jednego "wyspecjalizowanego" działania mają na tyle szerokie właściwości, że pomagają na WIELE DOLEGLIWOŚCI. 
✅Dziś Ostropest (1 z 3):
Ostropest plamisty od zawsze był ceniony za swoje właściwości detoksykujące wątrobę. To często wskazywany naturalny suplement dla osób zmagających się z marskością wątroby, alkoholowym zapaleniem wątroby czy zatruciem wątroby. Co jeszcze?

🔥 Pomaga kontrolować cukrzycę
🔥 Wpływa na zdrowie serca
🔥 Ma właściwości przeciwstarzeniowe

To nie wszystko. Chcesz wiedzieć więcej? Już w ten poniedziałek nowy WEBINAR: 3 Magiczne Ziarna Zdrowia. Zapisz się:
👉 https://tinyurl.com/2Webinary

#zdrowie #zdrowejedzenie #wątroba #przepisy #depresja #stanyzapalne #zioła #medycynanaturalna #zdroweoleje
  • Mamy 2 nowe NATURALNE produkty, które dadzą znakomite wsparcie 2 ważnym organom:

Wątroba i Serce: bo to o nich mowa. Specjalnie dla nich 2 specjalnie skomponowane  naturalne mieszanki olejów zimno tłoczonych:
✅ LIVER+ wspomagająca właśnie wątrobę, 
https://tinyurl.com/LIVER-PLUS
oraz ❤️ HEART + wspomagająca serce:
https://tinyurl.com/HEART-PLUS 

Teraz w 🔥PRZEDSPRZEDAŻY DO 24 CZERWCA z rabatem -30%.

Wejdź na sklep.polakuleczsiesam.pl po więcej szczegółów. 

#zdrowie #zdroweodżywianie #olej
  • Jak je zrobić? Proszę bardzo. Oto składniki:
✅ garść pomidorków koktajlowych
✅ mały pęczek świeżych liści szpinaku, posiekanych na mniejsze kawałki
✅ 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
✅ sól i pieprz do smaku
✅ 2 jajka
✅ odrobina pokrojonego sera feta

➡️I dalej:Wymieszaj pomidory, szpinak i awokado. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż masę do foremek na mufiny, wyłożonych papilotkami. Roztrzep jajka. Zalej jajkami masę warzywną. Całość posyp serem feta.
Piecz 20-25 min w temperaturze 180 st.

Zajrzyj na blog polakuleczsiesam.pl do działu Zdrowa Kuchnia po więcej przepisów. 😉
#jedzenie #zdrowie #zdrowadieta #śniadanie #jaja
  • Czy trudno jest pozbyć się z diety chleba? Cóż, łatwo nie bywa. Ale szybko można się przyzwyczaić. To tylko nasz mózg próbuje nas od tego odwieźć…. A co można pysznego w zamian? Proszę bardzo: takie oto kanapeczki, w której role pieczywa pełni kalarepka 😮. Oczy same się śmieją do nich i chce się jeść. Właśnie kończymy Program 14 Dni bez Mięsa, Cukru i Chleba: wielu uczestników dało radę ❤️ i… czuje się lepiej. Sprobuj i Ty!  www.rewolucjazdrowia.pl  #zdrowie #dieta #warzywa #jedzenie
  • Czy w ogóle należy płukać ryż❓❓
Trzeba! Jeśli o tym zapominasz to narażasz siebie i swoją rodzinę na spożywanie dużych ilości szkodliwego arsenu.😞

Ryż oraz produkty z ryżu (np. wafle) znacznie przekraczają normy arsenu. Może on występować w formie organicznej lub nieorganicznej. W ryżu kumuluje się arsen nieorganiczny, czyli bardziej toksyczna forma. 

Ryż należy przynajmniej dokładnie przepłukać, a jeszcze lepiej – moczyć przez całą noc. Jeśli decydujemy się na moczenie ryżu, na każdą szklankę ziaren powinno przypadać 6 szklanek wody 🫗. Jeśli nie moczyliśmy ryżu przez noc, to warto zrobić to chociaż przez kilkanaście minut przed gotowaniem. 

A więc: dobrze namaczaj ryż przed spożyciem! 😊
#porady #jedzenie #ryż #przepisy
  • To z twoim ciałem robi #CUKIER:
❌ Przyspiesza procesy starzenia się
❌ Sprzyja wypadaniu włosów
❌ Osłabia wzrok
❌ Powoduje wzrost ciśnienia
❌ Obniża odporność
❌ Może uszkadzać nerki
Ale to koniec smutnej listy.

Może więc czas dać odpocząć organizmowi? 🤔 Jest świetna okazja, bo 1 czerwca staruje nasz nowy program: 14 Dni Bez Mięsa, Chleba i Cukru. Daj odpocząć Twojemu organizmowi, niech się zregeneruje, a Ty zyskasz nową energię 💪 do działania!

👉Zajrzyj na naszą stronę polakuleczsiesam.pl - tam znajdziesz szczegóły.
  • Świat wariuje. Otyłość to poważny problem ZDROWOTNY. Nie nazywanie rzeczy po imieniu sprzyja pogłębianiu problemu oraz problemom ze zdrowiem: choroby układu krążenia ❤, przewodu pokarmowego, nowotwory. Stanowczo protestujmy przeciwko głupocie!
  • Jeśli ceny owoców nie przyprawiają Cię o zawrót głowy to zwróć się w kierunku borówek. Mało który owoc ma taką siłę 💪 jak borówka. Jeśli jesz je regularnie to możesz liczyć na to, że:
✅ Twój MÓZG sprawniej zadziała, a także dadzą Ci wsparcie w ochronie przed chorobami jak Alzheimer
✅ Twoje OCZY będą szczęśliwsze, gdyż chronią siatkówkę przed codziennym narażeniem na światło i zmniejszają ryzyko utraty wzroku
✅ Twoje SERCE będzie wdzięczne, bo obniżają poziom LDL oraz homocysteiny

Zaglądaj na nasz blog - tam przepisy jak wykorzystać borówki na codzień, także w pysznych koktajlach! ❤️
  • Jeśli myślisz, że wiesz wszystko o chemii w jedzeniu, to jesteś w błędzie. Stopień manipulacji w przemyśle spożywczym przekracza nasze wyobrażenia. Tzw. „Badania naukowe” są notorycznie naciągane lub wprost fałszowane. Są praktycznie nic nie warte. Pomyśl o tym co dzieje się w innych branżach (naiwnie wierzysz, że jest inaczej?). Na naszym blogu na stronach polakuleczsiesam.pl pojawił się nowy wpis, na którym znajdziesz film pt. TRUCIZNA NASZA POWSZEDNIA. Warto obejrzeć. Trzymajcie się zdrowo ❤️🥕🥥🍎
Facebook Twitter Youtube Instagram
Polaku, lecz się sam!

Na naszym blogu znajdziecie informacje dotyczące zdrowego sposobu odżywiania, co robić by nie zachorować, co robić gdy już się zachoruje - wszystko w ramach działań, które możemy określić jako medycyna naturalna. Chcemy Ci pomagać poprzez informacje, które odnajdujemy, których dowiadujemy się od naszych webinarowych gości oraz które wynikają z naszego własnego doświadczenia.

Informacje

  • Dlaczego nie otrzymałem e-maila po rejestracji?
  • Jak odnaleźć zaginionego e-maila?
  • Podziel się swoją historią
  • Wyzdrowieli
  • Bezpłatne programy – cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Klub Rewolucji Zdrowia
  • Quizy:
    • Quiz – Rak – plaga naszych czasów
    • Quiz – czy jesteś zagrożona rakiem piersi?
    • Quiz – Jak Budujesz Swoje Nawyki?
  • Reklama
  • Kontakt

My w mediach społecznościowych

Dołącz także do facebookowych grup wsparcia:

  1. Rewolucja Zdrowia Dyskusje
  2. Zioła – Skuteczne Terapie Naturalne

© 2015 - 2022 Polaku, lecz się sam! Wszystkie prawa zastrzeżone.

Brak wyników
Zobacz wszystkie wyniki
  • Sklep
  • Home
  • Bezpłatne cykle wiedzy
  • Programy i Szkolenia
  • Zdrowie
    • Borelioza
    • Budowanie odporności
    • Choroby przewlekłe
    • Nowotwory – terapie
    • Psyche a Zdrowie
    • Wszystko o CBD
    • Wyzdrowieli
    • Ziołolecznictwo
    • Życie Bez Chemii
  • Zdrowa kuchnia
    • Przepisy
    • Zdrowe produkty
    • Diety
  • Zdrowie a Świat
  • Wideo
  • O blogu
    • Reklama
    • Newsletter
    • Kontakt
    • Praca
    • Polityka Prywatności

© 2015 - 2022 Polaku, lecz się sam! Wszystkie prawa zastrzeżone.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.